Samantha Shannon

Samantha Shannon

Samantha Shannon (geboren op 8 november 1991) is een Britse auteur van dystopische en fantasy-fictie. Haar debuutroman, The Bone Season, verscheen in 2013 en is de eerste van een serie van zeven boeken. Ze begon voor het eerst met schrijven toen ze vijftien was, toen ze haar eerste roman, Aurora, schreef, die nog niet is gepubliceerd. In 2012 tekende ze een boekdeal van zes cijfers met Bloomsbury Publishing, die naar aanleiding van de London Book Fair een bod uitbracht om de eerste drie boeken in een reeks van zeven boeken te publiceren, te beginnen met The Bone Season. Het speelt zich af in 2059 en volgt Paige Mahoney, een 'dreamwalker' die zich verzet tegen de Republic of Scion, die al twee eeuwen een onderdrukkende campagne tegen helderzienden leidt. Na de publicatie werd Shannon gunstig vergeleken met J.K. Rowling. The Priory of the Orange Tree, een op zichzelf staande high fantasy van Shannon, werd in februari 2019 gepubliceerd door Bloomsbury Publishing. Een nieuwe voorstelling van de legende van Sint Joris en de Draak. Shannon heeft de serie The Roots of Chaos genoemd, omdat ze oorspronkelijk van plan was om slechts één boek binnen het universum te schrijven en later verklaarde dat er meer verhalen te vertellen waren.

alle fantasy boeken van Samantha Shannon - blog van de schrijfster - meer op Wikipedia (en)

1

The Priory of the Orange Tree

het eerste deel van een boeiende fantasy serie
9,0 sterren
2023
beste fantasy series - The Priory of the Orange Tree

Een wereld verdeeld.
Een koningin zonder erfgenaam.
Een oude vijand ontwaakt.

The Priory of the Orange Tree is een meeslepende, epische fantasyroman over een wereld die op de rand van oorlog staat met draken - en de vrouwen die de strijd moeten leiden om die te redden.
Het Huis van Berethnet regeert al duizend jaar over Inys. Koningin Sabran de Negende, nog steeds ongehuwd, moet een dochter verwekken om haar rijk tegen vernietiging te beschermen, maar huurmoordenaars komen dichter bij haar deur. Ead Duryan is een buitenstaander aan het hof. Hoewel ze is opgeklommen tot de positie van hofdame, is ze loyaal aan een verborgen genootschap van magiërs. Ead houdt Sabran nauwlettend in de gaten en beschermt haar in het geheim met verboden magie. Aan de andere kant van de donkere zee is Tane van kinds af aan getraind om een drakenrijder te worden, maar wordt gedwongen een keuze te maken die haar leven kan doen ontrafelen.
Ondertussen weigeren het verdeelde Oosten en Westen te overleggen, en krachten van chaos ontwaken uit hun slaap...

Een echte aanrader dit maar wel in het Engels te lezen dus. Ook deel 2 verscheen onlangs in 2023 het Engels: A Day of Fallen Night, in de reeks die nu bekend staat als Roots of Chaos. Een van de meest veelbelovende fantasy series van de laatste jaren dit.

2

The Bone Season

een fantasy serie in 7 delen
8,9 sterren
2013

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series  

beste fantasy series - the bone season

De eerste drie delen van de serie kan je het makkelijkst als e-book vinden momenteel: de eerste trilogie The Bone Season. De rest van de boeken vind je hier.

Londen, 2059. In de Republic of Scion is helderziendheid illegaal, maar in de schaduw gedijt een criminele onderwereld. Uniek onder helderzienden, Paige Mahoney is een droomwandelaar, in staat om andere mensen te bezitten - en volgens de Scion-wet pleegt ze verraad door simpelweg te ademen.

Elders is er echter een machtszetel die nog groter is dan Scion. En ze hebben een ander ontwerp voor Paige en haar ongewone vaardigheden...

In deze meeslepende, buitengewone boeken zal Paige uitgroeien tot de leider van een revolutie als geen ander, vastbesloten om gerechtigheid te brengen in een wereld die voor niets zal stoppen om haar te vernietigen.

Op de serie verscheen recent ook een prequel fantasy reeks kortverhalen: The Pale Dreamer, heel goedkoop als e-book te verkrijgen momenteel. 

In het gevaarlijke hart van Scion London loopt een gevaarlijke en waardevolle poltergeist rond – en hij moet worden gepakt voordat er chaos uitbreekt in de straten van de hoofdstad. Hier speelt de helderziende onderwereld volgens zijn eigen regels, en rivaliserende bendes zullen er alles aan doen om zo'n prachtige prijs te winnen.

De zestienjarige Paige Mahoney werkt voor Jaxon Hall, de beruchtste mimespeler van de stad. Hij denkt dat ze een krachtig geschenk verbergt, maar het weigert naar boven te komen. Misschien is dit de kans die ze nodig heeft om haar positie in zijn bende, de Seven Seals, veilig te stellen...