The Midnight Library

Middernachtbibliotheek
Auteur: 
Matt Haig
8.9 sterren
2023

Dit fantasy boek staat in beste fantasy 2023   beste fantasy boeken  

The Midnight Library - beste fantasy

Middernachtbibliotheek is de vertaling uit 2023 van het boek The Midnight Library van Matt Haig uit 2020. Het is een goedkopere versie van de eerste druk uit 2021.  Een literaire roman met veel fantasy elementen die we daarom toch ook eens een plaatsje geven hier. misschien niet voor iedere fantasy fan weggelegd maar voor ons een aanrader.

Tussen leven en dood is er een bibliotheek, en binnen die bibliotheek gaan de planken voor altijd door. Elk boek biedt een kans om een ander leven te proberen dat je had kunnen leiden. Om te zien hoe het zou zijn als je andere keuzes had gemaakt. . . Zou je iets anders hebben gedaan als je de kans had gehad om je spijt ongedaan te maken? Een roman over alle keuzes die horen bij een goed geleefd leven.

Ergens buiten de rand van het universum bevindt zich een bibliotheek die een oneindig aantal boeken bevat, elk het verhaal van een andere realiteit. Het ene vertelt het verhaal van je leven zoals het is, samen met een ander boek over het andere leven dat je had kunnen leiden als je op enig moment in je leven een andere keuze had gemaakt. Terwijl we ons allemaal afvragen hoe ons leven eruit had kunnen zien, wat als je de kans had gehad om naar de bibliotheek te gaan en het zelf te zien? Zou een van deze andere levens echt beter zijn?

Nora Seed wordt met deze beslissing geconfronteerd. Geconfronteerd met de mogelijkheid om haar leven te veranderen voor een nieuw leven, een andere carrière te volgen, oude breuken ongedaan te maken en haar dromen te verwezenlijken om glacioloog te worden; terwijl ze door de Midnight Library reist, moet ze in zichzelf zoeken om te beslissen wat echt voldoening geeft in het leven, en wat het überhaupt de moeite waard maakt om te leven.

Tags: 

Met 'The Midnight Library' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Wil je enkel recente fantasy kijk dan eens naar nieuwe fantasy boeken 2024 of naar het beste fantasy boek 2023.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.