A touch of darkness

Hades x Persephone 1
Auteur: 
Scarlett St. Clair
9.0 sterren
2023
Hades x Persephone 1 - A touch of darkness - beste fantasy 2023

Wat gebeurt er wanneer de godin van de Lente en de god van de Dood een deal sluiten? A touch of darkness is het eerste deel in de verslavende Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair over de verboden liefde tussen twee goden. Ondanks de Engelse titel gaat het hier wel degelijk om een Nederlandse vertaling.

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Hades, God van de Doden, heeft een gokimperium opgebouwd in de sterfelijke wereld en het gerucht gaat dat zijn favoriete weddenschappen onmogelijk zijn.

Na een toevallige ontmoeting met Hades komt Persephone in een contract terecht met de God van de Doden en de voorwaarden zijn onmogelijk: Persephone moet leven creëren in de onderwereld, anders verliest ze haar vrijheid voor altijd.

De weddenschap doet echter meer dan het falen van Persephone als godin blootleggen. Terwijl ze worstelt met het zaaien van de zaden van haar vrijheid, groeit de liefde voor de God van de Doden – en dat is verboden.

Een moderne invulling van de Griekse mythe dus met veel fantasy elementen erin verweven. 

Ondertussen is ook deel 2 in het Nederlands verschenen: A touch of ruin. In 2024 verschijnt ook Hades x Persephone 3 - A touch of malice in het Nederlands.

Tags: 

Met 'A touch of darkness' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Wil je enkel recente fantasy kijk dan eens naar nieuwe fantasy boeken 2024 of naar het beste fantasy boek 2023.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.