De leugens van Locke Lamora

De Kronieken van Locke Lamora
Auteur: 
Scott Lynch
2006-2013

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series  

De Kronieken van Locke Lamora - Scott Lynch

De leugens van Locke Lamora is het eerste boek in een fantasy serie / schelmenroman van de auteur Scott Lynch. In de boeken volgen we de exploten van Locke Lamorra, van klein diefje in dienst van een valse priester tot meesterdief, levensgenieter en leider van een klein dievengilde van Camorr, in dienst van Capa Barsavi, het criminele brein dat de stad regeert. Hij is een van de slechtste zwaardvechters van het land, maar zijn scherpe verstand en vlotte babbel redden hem uit elke onaangename situatie. Samen met zijn bende medezwendelaars leidt hij een aangenaam bestaan in Camorr en wordt hij wijd en zijd gevreesd als de Doorn van Camorn. Dan verschijnt de Grijze Koning op het toneel. Niemand weet wie hij is, maar hij bedreigt de macht van Capa. Al snel beginnen er doden te vallen en dreigt er een oorlog tussen de Grijze Koning en Capa. Locke krijgt een voorstel dat hem in een heel lastig parket brengt, terwijl hij juist van plan is de meest gewaagde zwendel uit zijn carrière uit te voeren.

De Kronieken van Locke Lamora is fantasy die aangenaam is om te lezen en die zich voornamelijk afspeelt tegen het decor van een uitgebreid beschreven stad. Een verhaal dat met humor en de nodige dosis cynisme is gebracht en dat vaak in top tien lijstjes van de populairste fantasy over heel de wereld voorkomt.

Tags: 

Met 'De leugens van Locke Lamora' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Wil je enkel recente fantasy kijk dan eens naar nieuwe fantasy boeken 2023.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.