De kleur van toverij

Schijfwereldreeks 1
Auteur: 
Terry Pratchett
1983

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series  

Beste fantasy boeken series: Schijfwereld

Terry Pratchett is een inmiddels overleden Engelse schrijver van humoristische fantasy boeken waarvan zich er vele zich op de 'Schijfwereld' (Engels: Discworld) afspelen. Van Pratchetts boeken (meer dan zeventig) werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. De fantasy boeken worden gekenmerkt door een humoristische inslag met vele verwijzingen naar onze maatschappij, ondanks dat de boeken meestal in een fictieve wereld afspelen. Ook het gebruik van voetnoten is kenmerkend voor het werk van Prachtett, waarin een komische uitstap wordt gedaan van het verhaal of juist commentaar wordt gegeven op het verhaal.

De Schijfwereld is een platte wereld, gedragen door vier reuzenolifanten, die dan weer op de rug van een oer schildpad staan die zich traag door het universum voortbeweegt. In het eerste boek in de serie, De kleur van toverij, volgen we de gekke avonturen van een maffe en egoïstische tovenaar, een niet al te snuggere maar steenrijke 'toerist' en een superheld-barbaar met meer spieren dan hersens. Ze gaan vergezeld door de Bagage (van de toerist): een levende kist met poten en tanden, een fototoestel waarin een kleine demon plaatjes schildert, en dergelijke. De toerist introduceert de verzekeringspolis (bij het eerste misbruik brandt een stad af), raakt gevangen in een grot vol draken en zorgt er globaal voor dat iedereen steeds in moeilijkheden komt. Erg leuke fantasy, boordevol humor (ook veel inside jokes naar het sword & sorcery genre, met Conan, Fafhrd en dergelijke), maar ook actie. Ben je op zoek naar originele fantasy waarmee je ook eens kan lachen, dan is de Schijfwereld serie zeker een aanrader.

Met 'De kleur van toverij' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Wil je enkel recente fantasy kijk dan eens naar nieuwe fantasy boeken 2024 of naar het beste fantasy boek 2023.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.