Victoria Aveyard

Victoria Aveyard

Victoria Aveyard (geboren 27 juli 1990) is een Amerikaanse schrijver van fictie en scenario's voor jonge volwassenen en fantasy. Ze staat bekend om haar fantasyroman Red Queen. Aveyard schreef de roman een jaar nadat hij in 2012 afstudeerde aan het scenarioschrijver programma van de University of Southern California. Sony Pictures werkte met haar samen om het spec-scenario Eternal te schrijven.
Aveyard voltooide haar eerste roman, Red Queen, nadat ze was afgestudeerd. Red Queen werd in 2015 gepubliceerd en kreeg positieve recensies, lovend over de verhaallijn en diversiteit binnen de personages en plotwendingen. Red Queen ontving de Goodreads Choice Award voor debuut Goodreads-auteur. Aveyard heeft nog een boekenreeks uitgebracht genaamd Realm Breaker, die nummer één heeft bereikt op de bestsellerlijst van de New York Times.

alle fantasy boeken van Victoria Aveyard - meer op Wikipedia - website van de auteur

1

Realm Breaker

deel 1 van een nieuwe fantasy serie
8,9 sterren
2021

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series   epische fantasy  

beste fantasy series - Realm Breaker

Er groeit een vreemde duisternis in de Ward. Zelfs Corayne an-Amarat kan het voelen, weggestopt in haar kleine stadje aan de rand van de zee.

Het lot klopt aan haar deur, in de vorm van een mythische onsterfelijke en dodelijke huurmoordenaar, die Corayne vertelt dat zij de laatste is van een eeuwenoud geslacht – met de macht om de wereld van de ondergang te redden.

Omdat een man die koninkrijken platbrandt een leger op de been brengt dat nog nooit eerder is gezien, vastbesloten om de fundamenten van de wereld te ontwortelen. Met gif in zijn hart en een gestolen zwaard in zijn hand zal hij het rijk zelf breken om het op te eisen. En alleen Coryne kan hem tegenhouden.

Samen met een onwaarschijnlijke groep onwillige bondgenoten bevindt Corayne zich op een wanhopige reis om een onmogelijke taak te voltooien, met ongekende magie die in haar bloed zingt en het lot van de wereld op haar schouders.

Enkel in het Engels te verkrijgen momenteel.

2

Red Queen

het eerste deel van 5 delen (En)
9,0 sterren
2015
beste fantasy series - Red Queen

DIT IS EEN WERELD VERDEELD DOOR BLOED - ROOD OF ZILVER.

De Reds zijn gewone mensen, geregeerd door een zilveren elite die over goddelijke superkrachten beschikt. En voor Mare Barrow, een zeventienjarig rood meisje uit het straatarme Stelts, lijkt het alsof er nooit iets zal veranderen. Dat wil zeggen, totdat ze merkt dat ze in het Silver Palace gaat werken. Hier, omringd door de mensen die ze het meest haat, ontdekt Mare dat ze, ondanks haar rode bloed, zelf over een dodelijke kracht beschikt. Eén die het machtsevenwicht dreigt te vernietigen.

De Silvers zijn bang voor het potentieel van Mare en verbergen haar in het volle zicht, waarbij ze haar een lang verloren gewaande zilveren prinses noemen, die nu verloofd is met een zilveren prins. Ondanks dat ze weet dat één misstap haar dood zou betekenen, werkt Mare in stilte om de Rode Garde, een militante verzetsgroep, te helpen en het Zilveren regime ten val te brengen. Maar dit is een wereld van verraad en leugens, en Mare is een gevaarlijke dans aangegaan: Reds tegen Silvers, prins tegen prins en Mare tegen haar eigen hart. . .

Het fantastische eerste deel in een serie van 5 boeken (in het Engels wel).