The Black Prism

Lightbringer 1
Auteur: 
Brent Weeks
2010-2017
The Black Prism - Lightbringer 1

Every light casts a shadow
De auteur Brent Weeks is vooral bekend van zijn eerste fantasy boeken serie voor jongeren De Engelen van de Nacht (eerste deel De Weg Van de Schaduw, of in het Engels The Way of Shadows). Na het succes van die fantasy serie begon hij nadien met een tweede serie Lightbringer die spijtig genoeg nog niet in het Nederlands verschenen is. Lightbringer is voorzien voor 5 delen, het eerste boek in de serie is The Black Prism, ook verkrijgbaar als ebook.

Gavin Guile is het Prisma, de machtigste man ter wereld. Hij is hogepriester en keizer. Een man die door zijn intelligentie, charme en diplomatie er als enige in slaagt een breekbare vrede in stand te houden. Maar ook een prisma moet ooit sterven en Guile weet exact hoeveel tijd hij zelf nog heeft: vijf jaar om vijf onmogelijke doelen te bereiken. Maar wanneer Guile ontdekt dat hij een zoon heeft, geboren in een ver koninkrijk na de oorlog die hem aan de macht bracht, moet hij beslissen hoeveel hij bereid is te betalen om een geheim te bewaren dat zijn wereld uit elkaar zou kunnen scheuren.

Met deze nieuwe fantasy serie schreef Brent weeks weer een verhaal dat je als lezer gevangen houdt en waarin de personages boeiend worden beschreven. Fantasy waarmee je uren zoet bent. Spannend, grappig en erg fantasierijk geschreven.

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series  

Met 'The Black Prism' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.