De weg van de schaduw

Engelen van de nacht 1
Auteur: 
Brent Weeks
2008
De weg van de schaduw - Engelen van de nacht 1

De Weg Van de Schaduw (in het Engels The Way of Shadows) is het eerste deel van de wereldwijd erg populaire fantasy trilogie Engelen van de nacht van de auteur Brent Weeks. In het eerste boeke durft de jonge Azoth van het dievengilde op te staan tegen de veel grotere en sterke Rat, maar daar wordt zijn jonge vriend Jarl dan weer het slachtoffer van. Azoth moet iets doen want wanneer Rat de leider van het gilde dreigt te worden is het duidelijk dat hij Azoth vreselijk zal straffen om een voorbeeld te stellen voor de anderen. Het leiderschap van de oude meesterdief Ja’laliel is immers bijna ten einde. Azoth wil daarom een leerling worden van natman of meesterdoder Durzo maar die geeft Azoth eerst een week de tijd om Rat zelf te doden voor hij zijn leerling mag worden. Maar Azoth wacht. Hij wacht veel te lang en daar wordt het doofstomme meisje Poppedeine, waar Azoth zich over heeft ontfermd, het slachtoffer van. En dus beslist een woedende Azoth om Rat nu echt te gaan doden en wraak te nemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De Weg Van de Schaduw is geschikt voor jongere lezers maar kan zeker ook door volwassenen met een jonge geest gelezen worden. Het is geen absolute uitschieter maar gewoon erg degelijke fantasy die voor uren leesplezier zorgt, zeker wanneer je de ganse serie leest. Een nieuwe fantasy serie van Weeks die nu al vier delen telt is The Lightbringer met als eerste deel The Black Prism.

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series   fantasy boeken jeugd  

Met 'De weg van de schaduw' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.