De heerschappij van de maskers

Vuur en As 1
Auteur: 
Sabaa Tahir
2015-2016
Vuur en As 1 - De heerschappij van de maskers

De heerschappij van de maskers is het eerste deel van de nieuwe en populaire fantasy serie voor de jeugd Vuur en as van de schrijfster Sabaa Tahir. Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden - zij een slaaf en hij een soldaat - die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is...'Een explosief, hartverscheurend, episch debuut dat je aan de pagina's gekluisterd houdt.' Marie Lu, auteur van de Legend-trilogie.

Deze young adult serie is momenteel erg populair bij jongeren. Het tweede deel Een fakkel tegen het duister is ook nog niet zo lang geleden uitgekomen en is ook te verkrijgen als ebook.

Met 'De heerschappij van de maskers' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Wil je enkel recente fantasy kijk dan eens naar nieuwe fantasy boeken 2024 of naar het beste fantasy boek 2023.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.