De cirkel van zes

De Cirkel-trilogie deel 1
Auteur: 
Nora Roberts
2006
De cirkel van zes - Nora Roberts

Nora Roberts is natuurlijk een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 200 boeken werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht. Ze is vooral bekend van haar romantische en/of spannende boeken maar ze heeft ook een aantal boeken geschreven waarin ze werkt met fantasy elementen in het verhaal. De Cirkel trilogie is hierin misschien wel de meest bekende en gewaardeerde. Het zijn geen boeken voor iedereen, en waarschijnlijk spreken ze eerder een vrouwelijk publiek aan, maar door het schrijverschap en de waardering van haar lezers verdienen de boeken toch hun plaatsje hier.

Op de laatste hete zomerdag staat Hoyt tijdens een hevig onweer op een rots boven een woest kolkende zee. Hij staat daar kokend van woede te razen over de vrouw die zijn tweelingbroer van hem en zijn familie heeft afgenomen. Haar naam is Lilith. Ze is meer dan duizend jaar oud, en heeft met haar valse kus al talloze mannen van hun ziel beroofd. Maar nu is deze vampiervrouw uit op wereld-heerschappij. Hoyt heeft zijn speciale krachten gekregen van de godin -Morrigan, en het is met haar hulp dat hij nu zijn kans op wraak krijgt. Zij draagt hem op vijf anderen te zoeken om een cirkel te vormen, krachtig genoeg om Lilith te verslaan. En het is in deze cirkel van zes dat Hoyt zal merken hoe sterk zijn geest – en zijn hart – zijn geworden...

Meer info over het boek:

Met 'De cirkel van zes' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Wil je enkel recente fantasy kijk dan eens naar nieuwe fantasy boeken 2024 of naar het beste fantasy boek 2023.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.