Ik ben nummer Vier

Deel 1 van de Loriënkronieken
Auteur: 
Pittacus Lore
2011-2017
Ik ben nummer Vier - deel 1 van de Loriënkronieken

Ik ben nummer Vier is het eerste deel van de Loriënkronieken van de Amerikaanse auteur James Frey (Pittacus Lore). In dit eerste boek wordt het verhaal van John Smith verteld, een vijftienjarige van de planeet Lorien die samen met zijn beschermer Henri gevlucht is voor de Mogadoren, een buitenaards ras dat jacht maakt op John en 8 anderen zoals hem op Aarde. De eerste drie van de negen Loriers met Erfgaven zijn al gedood, nu jagen ze op nummer vier. Na de zoveelste verhuizing belanden John en Henri in Paradis Ohio, waar John stapelverliefd wordt op Sarah en zijn eerste echte vriend krijgt: Sam. Ook zijn Erfgaven beginnen zich te ontwikkelen, zoals vuurbestendigheid. Juist nu zitten de Mogadoren op zijn hielen en moet John vechten voor zijn leven en de mensen die hem lief zijn. Het ultieme gevecht zal plaatsvinden op de school van John waarbij hij hulp krijgt uit onverwachte hoek, van nummer zes.

Ik ben nummer Vier is fantasy voor jongeren vanaf 14 jaar. Het is dan ook vrij eenvoudig geschreven en de plot is over het algemeen vrij makkelijk te volgen. Een serie die vooral succes heeft bij de echt jongere lezers.

Meer info over het boek: Pittacus Lore (Wikipedia - Engels)

Dit fantasy boek staat in fantasy boeken jeugd  

Met 'Ik ben nummer Vier' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.