Drenai Saga

Legend (boek 1)
Auteur: 
David Gemmell
1984
Drenai Saga 1 - Legend

Opgelet: deze fantasy reeks is momenteel niet meer in het Nederlands beschikbaar
Het eerste boek van de Drenai Saga Legend is van het beste wat er in de heroïsche fantasy al verschenen is. De overleden auteur David Gemmell leeft zich in deze avonturenserie nog eens echt uit en brengt ons een echte held, Druss, de Kapitein van de Bijl, die onmenselijk sterk is en met zijn tweezijdige bijl Snaga onbevreesd inhakt op zijn vijanden. Druss is een held van vele legendarische veldslagen en wanneer er ergens een oorlog de kop opsteekt kan hij het niet laten om zijn bijl in de hand te nemen en te vertrekken. Ook onrecht kan hij niet aanzien. Jongensachtige fantasy van de bovenste plank waarin de clichés nu eens niet storend zijn en je je gewoon laat meeslepen in een verhaal van magie, demonen, strijd en kameraadschap. Legend is het eerste deel in een boekenreeks die meer dan tien delen telt. Druss is niet altijd het hoofdpersonage, soms worden ook andere helden en vechtersbazen gevolgd, maar altijd licht de nadruk op actie en strijd.

De Drenai Saga is geschikte lectuur voor wie houdt van echte heldenfantasy. De plot is altijd vrij eenvoudig maar de avonturen die worden verteld zijn meeslepend en de humor is vaak echt grappig. Een aanrader dus voor wie hiervan houdt maar spijtig genoeg dus momenteel te lezen in het Engels, want niet meer beschikbaar in het Nederlands. Andere boeken over Druss zijn The Legend of Deathwalker en The First Chronicles of Druss the Legend. Het eerste deel van een andere gelijkaardige en even geslaagde reeks van Gemmell is Troy over de oorlog tussen de Grieken en Trojanen.

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series  

Met 'Drenai Saga' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.