The Witcher

De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid
Auteur: 
Andrzej Sapkowski
2007-2017
The Witcher - De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid

The Witcher is een erg succesvolle fantasy reeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski die ook als een videogame werd uitgebracht. De reeks begint met de verhalenbundels De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid die samen in 1 boek in het Nederlands uitgebracht zijn. De verhalen gaan over de hekser (Witcher) Geralt of Rivia en zijn avonturen als jager op monsters. Hierbij gebruikt hij uiteraard ook zijn speciale bovennatuurlijk gaven die typisch zijn voor de Witchers. In de boeken wordt zijn levensverhaal, in korte episoden verteld. De verhalen staan los van elkaar, maar zijn via enkele rode draden met elkaar verbonden. Zo komt telkens Geralts geliefde, de heks Yennefer, terug, die wel van hem houdt, maar niet met hem wil leven. En daar heeft ze goede redenen voor...

The Witcher is geen reeks die de echte fantasy liefhebber iets nieuws kan bieden maar het is wel vlot leesbare mainstream fantasy voor de lezer die hierin zijn ontspanning kan vinden. Een reeks voor de fantasy lezer die geen extra's verwacht maar vooral wil ondergedompeld worden in een typisch fantasy universum vol met magie, monsters, knappe deernen en betoverde zwaarden. Ook geschikt voor jongere lezers.
 

Dit fantasy boek staat in beste fantasy boeken series   fantasy boeken jeugd  

Met 'The Witcher' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede fantasy boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met fantasy boeken voor volwassenen, fantasy boeken voor de jeugd en de beste fantasy boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fantasy boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete fantasy boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de beste science fiction boeken, ook voor fantasy fans. Veel leesplezier.